Anderlecht-eigenaar Marc Coucke:

Anderlecht-eigenaar Coucke: 'Had graag creativiteit gehaald, maar de lat lag hoog'

9 september om 08:25

RSC Anderlecht deed versterkingen waar fans blij mee waren tijdens deze zomermercato, toch hadden veel supporters meer verwacht. Marc Coucke gaf zijn mening over de afgelopen transferperiode.

Coucke is over het algemeen tevreden met de transfers. 'Ik ben heel blij met de komst van Leander, Thomas (Foket), Ludwig (Augustinsson), Jan (Vertonghen) die blijft, etc. Ik had er graag creativiteit bijgehaald, maar ik begrijp dat ze de lat zeer hoog legden', schreef Coucke volgens Het Nieuwsblad.

Volgens Coucke was er een goede reden dat sommige transfers uitbleven. 'Vermoedelijk omdat ze de juiste profielen niet vonden én omdat het toptarget niet is doorgegaan. De aandeelhouders - waar de sfeer top is - maakten voldoende budget vrij, maar er wordt geapprecieerd dat ze niet zijn beginnen te spenderen om te spenderen', pende Coucke.

Mocht paars-wit toch tekort komen, dan slaat Anderlecht in de wintermercato alsnog toe. 'Ik uit vertrouwen in de bestaande spelers. Het zou een mooi seizoen kunnen worden. En anders geven we er in januari nog een lap op', aldus Coucke.

RSC Anderlecht komt aanstaande zaterdag in actie tegen KVC Westerlo in de Jupiler Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.