Vanderhaeghe staat open voor nieuwe job: "Kreeg telefoontje van Afrikaanse club"

9 september om 21:20

Met het ontslag van Christian Lattanzio en de komst van Felice Mazzu is de eerste trainerswissel in de JPL een feit. Mazzu heeft daarmee een nieuwe job beet, terwijl Yves Vanderhaeghe nog steeds geen nieuwe uitdaging beet heeft, al was er interesse.

De voormalige trainer van onder meer KAA Gent, KV Oostende, Cercle Brugge en KV Kortrijk werd in oktober 2023 ontslag bij Al-Faisaly uit Saudi-Arabië en zit inmiddels al tien maanden zonder job. Afgelopen zomer werd hij nog gelinkt aan Deinze, maar een akkoord werd niet gevonden. "Maar ze kozen voor Hernán Losada", lacht hij bij Krant van West-Vlaanderen. "Die had bij de Spaanssprekende voorzitter wellicht een streepje voor", geeft de trainer aan.

Vanderhaeghe kon ook naar het buitenland trekken en had enkele aanbiedingen. "Ach, vanochtend kreeg ik nog een telefoontje van een manager voor een club in Afrika, maar het klonk niet meteen aantrekkelijk. Er is ook een manager die beweert dat mijn naam intussen al bij een club in Saudi-Arabië is gevallen. Een club in problemen, ik volg ze nu wel", lacht hij.

Toch hoopt Vanderhaeghe binnenkort toch op een nieuwe uitdaging in ons land. Clubs uit 1A en zelfs 1B zijn ook een optie voor de coach.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.