Felice Mazzu over zijn start bij Sint Truiden VV

Mazzu over keuze voor STVV: "De structuur en familiale sfeer trok me aan"

9 september om 19:14

Sint Truiden VV was de eerste club in de Jupiler Pro League waar dit seizoen de coach werd ontslagen. Zes wedstrijden zonder zege betekende het afscheid van trainer Christian Lattanzio. De nieuwe trainer Felice Mazzu vertelde maandag tijdens een persbabbel over de start van zijn periode.

Tijdens de persconferentie legde Mazzu uit hoe hij bij zijn nieuwe club is terechtgekomen. "STVV contacteerde me en ik vind het een mooie kans door de structuur en de familiale sfeer in de club. Dat trok me aan", citeert Sporza.

Ook vertelde de trainer over hoe de eerste dagen bij STVV zijn verlopen. "Het onthaal hier was warm, met veel empathie en sympathie. Vandaag was het niveau op training ook goed met een positieve mentaliteit van de spelers en veel intensiteit, dus ik heb vertrouwen in het vervolg", aldus Mazzu.

Mazzu was eerder al actief bij teams als KRC Genk en RSC Anderlecht. Daarnaast was hij ook trainer van Union Saint-Gilloise. "Ik ben bijgelovig. Bij Braine L'Alleud in 1e provinciale en Union speelden we ook in geel-blauw en dat zijn positieve ervaringen geweest", besluit de trainer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.