FC Transfervrij: deze Belgen moeten nog op zoek naar een nieuwe club

9 september om 21:00
Laatste update: 9 september om 21:00

De transferperiode is afgelopen, maar transfervrije spelers mogen natuurlijk wél nog gehaald worden. Dit lijstje van bekende namen zoekt nog verder.

Kylian Hazard (29)
De jongere broer van Eden en Thorgan lag afgelopen seizoen nog onder contract bij RWDM, maar werd door die club al uitgeleend aan SK Beveren. Eerder speelde hij ook al bij Cercle Brugge. Een aardig cv dus, maar het levert hem voorlopig geen contract op.

Dino Arslanagic (31)
Arslanagic is gratis op te halen nadat zijn contract bij Al-Riyadh in de zomer afliep. In België speelde hij onder meer bij Standard, Antwerp en KAA Gent. Is een terugkeer naar België nog mogelijk voor hem?

Alessandro Ciranni (28)
Ciranni speelde vorig seizoen nog in 28 duels mee voor Zulte Waregem in 1B, maar mocht toch niet bijtekenen. Eerder was hij ook al twee seizoenen aan de slag bij het ter ziele gegane Excelsior Moeskroen.

Jannes Van Hecke (22)
De jonge middenvelder zag zijn contract voor drie jaar aflopen bij KV Mechelen. De optie voor een extra jaar werd niet meer gelicht. In juli raakte bekend dat hij op de radar van STVV stond, maar daarover is er geen nieuws.

Laurens De Bock (31)
De Bock is de laatste jaren wat onder de radar gebleven. De ex-speler van Club Brugge voetbalde vorig seizoen samen met Tuur Dierckx bij Atromitos FC, maar geen van beide spelers zijn gebleven. Dierckx zit nu bij Deinze, maar voor De Bock is het wachten.

Nacer Chadli (35)
Chadli is een beetje een vraagteken. Is hij transfervrij of gewoon stopt? Chadli kondigde dat alvast niet officieel aan, waardoor we ervan uitgaan dat hij een nieuwe club zoekt na zijn afscheid bij Westerlo.

Ismail Azzaoui (26)
Azzaoui zat in de jeugd bij Anderlecht, Tottenham en Wolfsburg. Bij die laatste club lag hij ook tot 2020 onder contract. In het afgelopen seizoen was zijn omgeving minder glamoureus. Araz-Naxçıvan PFK uit Azerbeidzjan is niet meteen waar hij van gedroomd had.

Radja Nainggolan (36)
Een beetje hetzelfde verhaal als bij Chadli. Zoekt Nainggolan nog een nieuwe uitdaging? Hij werd het laatst gezien bij Bhayangkara FC, een club uit zijn tweede thuisland Indonesië.

Zakaria Bakkali (28)
Ooit een groot talent, maar dat is er nooit echt uitgekomen. In de laatste twee seizoenen had hij wel nog onderdak bij RKC Waalwijk in Nederland. Daar speelde hij vorig seizoen nog achttien wedstrijden, waarin hij niet kon scoren.

Aristote Nkaka (28)
De bekende 'spooktransfer' van Anderlecht. Hij lag daar jarenlang onder contract, maar speelde nooit mee. Bij Lierse lukte dat wel, maar in zijn zestien wedstrijden voor de Pallieters kon hij onvoldoende brengen.

Laurent Depoitre (35)
De cultspits van KAA Gent werd in de laatste jaren afgeremd door blessures. Gecombineerd met zijn leeftijd kan het dus een lastige zoektocht worden, maar hij wil wel blijven doorspelen.

Hebben ook nog altijd geen club: onder meer Samy Bourard, Louis Verstraete, Robbe Decostere, Ziguy Badibanga, Alexandre De Bruyn en Stallone Limbombe.