De Bilde: "Vooral onze achterhoede die voor problemen zorgt"

De Bilde ziet muizenissen: "Vooral onze achterhoede die voor problemen zorgt"

9 september om 15:34

Twee maanden na de ontgoocheling op Euro 2024 is het toch al weer reikhalzend uitkijken naar de Rode Duivels. Als ze echt lessen getrokken hebben uit dat toernooi, moet de kraker met Frankrijk meer vuurwerk opleveren. Alleen zal Domenico Tedesco achterin moeten schuiven door het verstek van Maxim De Cuyper.

De Brugse linksachter leek net zijn plekje veroverd te hebben, maar verliet het trainingskamp intussen met een blessure. Gilles De Bilde weet dat de bondscoach daarmee in zijn hoofd zit. "Het is vooral onze achterhoede die voor problemen zorgt. Daar is door het afhaken van Maxim De Cuyper plots geen linksvoetige verdediger meer", schetst hij de situatie bij VTM Nieuws.

Al nuanceert De Bilde meteen. "Arthur Theate is dat uiteraard wel, maar die was (tegen Israël, nvdr.) naar het centrum getrokken", klinkt het bij de oud-spits. Aangezien hij dat in het verleden al geregeld deed, is het een optie om Theate als vervanger voor De Cuyper te zetten. "De kans bestaat dat hij weer naar die linkerflank wordt getrokken. Op dat moment zou Zeno Debast in de ploeg komen en gekoppeld worden aan Wout Faes."

Er bestaat ook een andere mogelijkheid. "Het zou best kunnen dat Timothy Castagne en Thomas Meunier de flanken bevolken, om Theate dan in het centrum te houden, samen met Faes. Op dit moment is daar nog niet echt zekerheid over", sluit De Bilde het onderwerp af.

Druk bij de Fransen
Tot slot had hij nog een woordje over Frankrijk over. Is de nederlaag tegen Italië (1-3) nu eigenlijk een goed voorteken voor de Duivels of niet? De Bilde wikt en weegt zijn antwoord. "Ze zijn niet in vorm, dat is duidelijk. Bovendien komt bondscoach Deschamps onder vuur te liggen", zegt hij. Anderzijds mag je Frankrijk nooit onderschatten. "Het blijft een verschrikkelijk sterke ploeg met enorm goeie spelers."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.