Peter Vandenbempt over Rode Duivel Maxim De Cuyper van Club Brugge

Vandenbempt baalt door blessure van De Cuyper: "Was een interessante test op hoogste niveau geweest"

9 september om 09:39

Net zoals vele anderen, baalt ook Peter Vandenbempt door de blessure van Maxim De Cuyper. Hij moet de vaste linksachter gaan worden bij de Rode Duivels. De wedstrijd van maandag tegen Frankrijk had alvast een goede test geweest, ziet ook Vandenbempt. 

Nadat eerder Arne Engels moest afhaken door schorsing, verliet ook De Cuyper de nationale ploeg. Hij haakte af met een blessure aan de hamstring. "Toch een beetje jammer", stelt Vandenbempt bij Sporza. "Want we kijken toch naar hem om die knelpuntpositie op de linksachter in te vullen."

De Cuyper maakte in zijn eerste caps een goede indruk, maar op het EK kwam hij niet echt voor in de plannen van bondscoach Tedesco. "Dit zou een zeer interessante test op het hoogste niveau geweest zijn. Het is zonde dat hij die test niet kan doorstaan", aldus Vandenbempt. 

Puzzelwerk dus voor Tedesco. "Daardoor wordt het weer een beetje schuiven met Arthur Theate of Thomas Meunier die daar kunnen spelen. We zullen zien hoe de bondscoach dat straks invult."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.