Klaassen traint mee met Ajax

(Kortstondige?) comeback: transfervrije Klaassen traint mee bij Ajax

9 september om 13:47
Laatste update: 9 september om 13:47

Davy Klaassen is weer even terug bij Ajax. De 31-jarige middenvelder traint vanaf maandag mee met de selectie van trainer Francesco Farioli, weet ESPN.

Klaassen krijgt in Amsterdam de kans om zijn conditie op peil te houden. De 41-voudig international is clubloos, nadat zijn contract bij Internazionale deze zomer afliep. Hij werd onlangs nog in verband gebracht met Royal Antwerp FC, maar lijkt de Belgische topclub links te laten liggen. Daardoor is Klaassen nog altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Klaassen maakte vorige zomer op Deadline Day de overstap van Ajax naar Inter. Met de Italiaanse topclub kroonde hij zich tot kampioen van de Serie A, maar zijn inbreng was gering. Hij kwam dertien competitiewedstrijden in actie, waarvan één als basisspeler. 

Zijn staat van dienst bij Ajax is een stuk groter. Klaassen kwam in twee periodes tot ruim driehonderd wedstrijden. Van een derde periode lijkt het vooralsnog niet te komen. Ajax heeft nog geen intentie om hem vast te leggen, stelt Voetbal International.