Klaassen zien Antwerp voorlopig als plan B

'Transfervrije Klaassen wacht af en ziet Royal Antwerp FC voorlopig als plan B'

4 september om 07:46

Royal Antwerp FC hoeft voorlopig niet te rekenen op de komst van Davy Klaassen, zo meldt Het Nieuwsblad. The Great Old heeft contact gezocht met de transfervrije middenvelder, die voorlopig de club als een plan B beschouwt. 

Met zeven punten uit zes duels staat Antwerp momenteel op de elfde plaats in de Jupiler Pro League. De Belgische transfermarkt sluit op 6 september en zodoende is de club nog hard op zoek naar versterkingen. Ook worden de transfervrije opties in kaart gebracht en hierdoor zijn de namen van Klaassen en Dennis Praet opgedoken bij de clubleiding. Zij moeten de selectie van een kwaliteitsimpuls voorzien.

Volgens Het Nieuwsblad zijn de eerste contacten met het kamp van Klaassen inmiddels gelegd, maar de 41-voudig Oranje-international lijkt voorlopig nog geen beslissing te maken over zijn toekomst. 'Klaassen beschouwt Antwerp vooralsnog als een plan B', klinkt het. In Antwerpen staan er met Jaïro Riedewald, Tjaronn Chery, Gyrano Kerk en Vincent Janssen al vier Nederlanders onder contract.

In de zomer van 2023 maakte Klaassen de overstap van Ajax naar Internazionale, waar hij in het afgelopen seizoen weinig speelminuten kreeg. De middenvelder kwam tot dertien optredens in de competitie, waarvan twaalf keer als invaller.