Royal Antwerp FC in gesprek met transfervrije Klaassen

‘Royal Antwerp FC start gesprekken met transfervrije Klaassen’

3 september om 15:15

Royal Antwerp FC heeft de gesprekken gestart met de transfervrije Davy Klaasse, weet transferjournalist Nicolo Schira. De 31-jarige Nederlandse centrale middenvelder zag zijn contract bij Internazionale aflopen en is gratis op te pikken.

Eerder kwam naar buiten dat naast Antwerp ook RSC Anderlecht Klaassen graag toevoegt aan de selectie. De middenvelder heeft de nodige ervaring opgedaan bij onder meer Ajax, Everton, Werder Bremen en Internazionale.

De prijzenkast van Klaassen mag er ook zijn. De 41-voudige international wist met Ajax vijf keer landskampioen te worden in Nederland. Met Internazionale wist Klaassen Itlaiaans kampioen te worden. Ondanks het kampioenschap kon Klaassen bij Internazionale zijn stempel niet drukken.

Bij Ajax lukte het Klaassen wel om een vaste waarde te worden. Klaassen kwam in twee verschillende perioden uit voor Ajax. Tussen 2012 en 2017 en tussen 2020 en 2023. De middenvelder kwam in totaal tot 321 wedstrijden voor Ajax. Hierin wist Klaassen 93 doelpunten te maken en 50 assists af te leveren aan zijn ploegmaats. 

In 2017 verkocht Ajax Klaassen voor 27 miljoen euro aan Everton. The Toffees verkochten Klaassen vervolgens in 2018 voor 13,5 miljoen euro aan Werder Bremen. Ajax nam in 2020 Klaassen voor 11,7 miljoen euro over van de Duitsers. In 2023 maakte Klaassen een transfervrije overstap van Ajax naar Internazionale. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.