Toch grote zorgen om Antwerp: "Het gaat een kleurloos seizoen worden"

4 september om 20:05
Laatste update: 4 september om 20:05

Royal Antwerp FC leek goed begonnen te zijn aan het seizoen, maar heeft het de laatste weken toch wat moeilijker. Het raakte ook niet voorbij KAA Gent en bij het panel van Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, begint men zich toch enigszins zorgen te maken.

Antwerp is inmiddels naar de elfde plaats gezakt in het klassement en wist maar twee van de zes wedstrijden te winnen. Zo heeft Jonas De Roeck zijn start uiteindelijk toch wat gemist. "Het zal een kleurloos seizoen worden voor Antwerp", vreest Michiel Vercauteren. "Ze zullen wel strijden voor een plekje in Play-Off 1, maar daar is ook alles mee gezegd. En ik weet zelfs niet of ze dat ook zullen halen. Het hangt af van hoe de andere ploegen blijven presteren. Als OHL en Westerlo het niveau blijven halen dat ze nu halen, zal het moeilijk worden voor Antwerp", geeft hij aan.

Dat vindt ook Vincent Haegeman, die ook weet waarom Antwerp het zo moeilijk heeft. "Het is één van de grote slachtoffers van de transfermarkt dit seizoen. Ze verliezen heel wat spelers en verliezen die ook in meerdere fases, wat nefast is voor een ploeg. Zo is het altijd herbeginnen", klinkt het.

Geen echte spits
Vercauteren ziet vooral één groot pijnpunt bij Antwerp: de aanvalslinie. "Ik blijf daar toch wat op mijn honger zitten. Chery is wel een aanwinst, maar voor het overige is het niet echt om wild van te worden. Het is gewoon te weinig bij Antwerp", klinkt het.

Met negen gescoorde doelpunten bengelt het nochtans niet onderaan het klassement. En volgens Haegeman hadden dat er ook heel wat meer kunnen zijn. "Elke wedstrijd creëren ze toch een pak kansen, maar missen ze die", merkt hij op. Al heeft Antwerp met Vincent Janssen nochtans een bijzonder goede spits rondlopen. "Maar hij is onder Mark van Bommel vorig jaar wat mismeesterd", geeft Haegeman nog mee.

"Hij is zijn zin voor doelpunten maken helemaal kwijtgeraakt", gaat hij verder. "Eigenlijk heeft Antwerp gewoon geen spits meer", merkt Glenn Schrader op. "Dat klopt", aldus Haegeman. "Janssen komt gewoon niet in het zestienmetergebied."

"En als je naar de bank kijkt, loopt daar ook heel wat potentieel rond. Maar de echte kwaliteit is er niet", vindt Schrader. Voor Haegeman is het dan ook duidelijk dat Antwerp nog moet blijven speuren op de transfermarkt. "Ze hebben nog twee à drie mensen nodig. En echt goede spelers, geen opvulling."

Verder in Tijd voor Voetbal worden ook de prestaties van KV Mechelen en Club Brugge besproken, alsook het gelijkspel tussen Union en RSC Anderlecht en de vele VAR-fases van het weekend. Verder wordt er ook vooruit gekeken naar de Rode Duivels en de selectie van Domenico Tedesco.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.