Ronaldo geraakt maar niet versleten

Ongelooflijk maar waar: Ronaldo zit Lukaku op de hielen ... sinds zijn 30e

8 september om 23:22

Cristiano Ronaldo is en blijft een fenomeen. Voor de zoveelste keer loodste hij Portugal naar een driepunter, ditmaal in de Nations League tegen Schotland: 2-1. Zo is CR7 weer een knettergekke en bewonderenswaardige statistiek rijker. 

Ronaldo en doelpunten maken, het huwelijk geraakt maar niet uitgeblust. Vorige donderdag vierde de superster al een mijlpaal met het 900e doelpunt uit zijn carrière. Nog honderd te gaan richting de mythische grens van de duizend. Of beter gezegd: nog 99. Zondagavond stond Ronaldo immers opnieuw aan het kanon. In minuut 88 troefde hij Schotland toch nog af, hoewel de bezoekers al vroeg op voorsprong waren gekomen via Scott McTominay.

Voor Ronaldo was het zijn 131e goals in het Portugese shirt. Minstens even straf: het is al zijn 80e doelpunt sinds hij ... zijn 30e verjaardag vierde. Om de absurditeit van dat cijfer in de verf te zetten, hoef je maar te vergelijken met erkende doelpuntenmakers als Neymar, Harry Kane of Miroslav Klose. Zij wisten er in hun hele loopbaan nog geen 80 te maken voor hun land. Ronaldo is er momenteel 39. Voor de volledigheid: Romelu Lukaku is de Belgische topschutter aller tijden met 85 treffers.