Unieke mijlpaal voor Ronaldo na Portugal-zege, San Marino met verrassing

Ronaldo bereikt mijlpaal in Portugese zege, winst na 20 jaar voor San Marino

5 september om 22:59

Portugal heeft het Nations League-duel met Kroatië met 2-1 gewonnen, mede dankzij de negenhonderdste officiële goal van Cristiano Ronaldo. EK-winnaar Spanje wist niet te winnen van Servië, terwijl San Marino voor een grote verrassing wist te zorgen.

Portugal - Kroatië: 2-1

Al in de zevende minuut zorgde Manchester United-verdediger Diogo Dalot voor de 1-0 voorsprong voor Portugal. Bruno Fernandes werd aangespeeld door Nuno Mendes en zag beweging in het zestienmetergebied, waar geen spits liep, maar de rechtsback. Dalot wist de kans echter te benutten en bracht zijn land al vroeg op voorsprong. Na ruim een half uur spelen zorgde Cristiano Ronaldo met de negenhonderdste goal van zijn loopbaan voor een verdubbeling van de voorsprong, en barstte de vedette in tranen uit. 

Kroatië deed echter nog wat terug. Een voorzet van Andrej Kramarić leek binnengegleden te worden door Borna Sosa. Dalot, die al verantwoordelijk was voor de 1-0, zorgde echter voor het laatste zetje en bracht met een eigen goal de spanning terug in de wedstrijd.

Servië - Spanje: 0-0

Europees kampioen Spanje trad aan tegen Servië, maar kwam in de uitwedstrijd in Belgrado niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Luka Jović, door AC Milan niet ingeschreven in de Champions League, was zelfs nog dichtbij de winnende goal voor Servië. De spits mistte echter een open kans.

San Marino - Liechtenstein: 1-0

San Marino wist voor een daverende verrassing te zorgen door voor het eerst in twintig jaar een officiële wedstrijd te winnen. Dankzij een goal van Nicko Sensoli was de dwergstaat met 1-0 te sterk voor Liechtenstein.