Skov Olsen van goudwaarde voor Denemarken tegen Zwitserland

Invaller Skov Olsen drukt zijn stempel voor Denemarken tegen Zwitserland

5 september om 22:52

Andreas Skov Olsen, de flankaanvaller van Club Brugge, heeft flink zijn stempel gedrukt in de Nations League namens Denemarken. De Denen wisten in eigen huis tegen Zwitserland met 2-0 te winnen nadat Skov Olsen in de slotfase was ingevallen, de winger van Club Brugge leverde direct twee assists af. Zwitserland kreeg uiteindelijk twee rode kaarten.

Denemarken en Zwitserland hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Denemarken had meer balbezit en meer doelpogingen, maar beide ploegen gingen met een brilscore de rust in.

In de 52e minuut moest Zwitserland met 10 man verder. Nico Elvedi kreeg een rode kaart gepresenteerd. Denemarken had desondanks moeite om het net te vinden, totdat Skov Olsen in de 81e minuut het veld binnenkwam.

Skov Olsen drukte onmiddellijk zijn stempel en wist een minuut nadat hij het veld binnen was gestapt direct een assist af te leveren aan Patrick Dorgu. In de 87e minuut kreeg Granit Xhaka bij Zwitserland zijn tweede gele kaart en in de absolute slotfase leverde Skov Olsen zijn tweede assist af aan Pierre-Emile Hojbjerg.

Bij Denemarken stond Kasper Schmeichel (ex-RSC Anderlecht) op doel. Kasper Dolberg (Anderlecht) begon in de spits.