Fredberg over reden matig voetbal bij seizoenstart RSC Anderlecht

Fredberg over reden matig voetbal Anderlecht: “Cruciale spelers niet op niveau”

7 september om 12:02

Jesper Fredberg, de CEO Sports van RSC Anderlecht, heeft zijn mening gegeven over de seizoenstart van Anderlecht in de Jupiler Pro League en Europa. Paars-wit behaalde 11 op 15 en wist zich te plaatsen voor de competitiefase van de Europa League. Fredberg geeft ook een reden voor het matige voetbalspel van Anderlecht.

Fredberg wordt gevraagd wat hij vindt van de seizoenstart van Anderlecht. “Dat kun je op twee manieren bekijken. Qua resultaten zijn we erg goed begonnen. We hebben de continuïteit getoond, zelfs met de blessures. Ik ben erg te spreken over de stabiliteit en dat we na vijf matchen elf punten hebben. Dat doen en tegelijkertijd ons plaatsen voor de Europa League, dat is erg goed”, deelt Fredberg via de officiële kanalen van Anderlecht.

Fredberg geeft aan dat Anderlecht zich voetballend nog niet heeft kunnen tonen. “We weten natuurlijk ook, dat wanneer je een seizoen begint, met een hoop nieuwe spelers, een mercato, dat heeft invloed. Dat zien we ook bij onze prestaties, we hebben ons voetballend nog niet getoond op de manier waarop we ons willen tonen. Het zijn moeilijke wedstrijden geweest, dat is ook belangrijk om te melden”, aldus Fredberg.

Fredberg sluit af door nog een andere reden te geven voor de manier waarop Anderlecht zich toont op het voetbalveld. “We hebben cruciale spelers die zich nog niet op het niveau hebben getoond wat wij van hen verwachten. Natuurlijk heeft dat een invloed. Als we jonge spelers willen brengen, dan hebben we ook de verwachting dat onze ervaren spelers de verantwoordelijkheid nemen om ervoor te zorgen dat wanneer er een nieuwkomer komt, we nog beter kunnen presteren”, besluit Fredberg.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.