Jesper Fredberg reageert op de transferzomer van Anderlecht

Fredberg reageert op ontgoochelde Anderlecht-fans: “Ik begrijp ze eigenlijk wel”

6 september om 21:59

Voor RSC Anderlecht is de zomermercato afgelopen. Bij Mauve reageerde Jesper Fredberg op de transferzomer van Anderlecht. In een uitgebreid interview gaat de sportieve baas van paars-wit in op heel wat onderwerpen. Ook op het uitblijven van aanvallende krachten.

In de achterhoede haalde Anderlecht heel wat nieuwe namen in huis, maar de supporters van Anderlecht hoopten buiten de komst van Samuel Edozie op nog meer aanvallend geweld. Uiteindelijk bleef het bij de Engelse linksbuiten en waren de paars-witte supporters ontevreden. "Dat begrijp ik eigenlijk wel. Ik heb geen gespleten persoonlijkheid, maar ik heb ook dat buikgevoel. Vooral als je weet hoe de fans van buitenaf naar ons kijken en welke ambitie zij hebben", stelt Fredberg.

"Ik denk dat we in vergelijking met vorig seizoen niet mogen vergeten dat we Francis Amuzu terughebben. Die was voor een groot gedeelte vorig seizoen geblesseerd. We geloven dus dat we op die positie een extra speler te hebben. Daarnaast heeft Nilson Angulo zijn niveau verhoogd. Hij is gekocht en we moeten hem ook kansen geven om te presteren. Daarnaast is Thorgan Hazard nog geblesseerd, maar hij zal er binnen drie-vier maanden weer staan."

"We waren dus op zoek naar iets, en dat hebben we om verschillende redenen niet kunnen vinden. We wilden er ook op uit gaan en agressief zijn op de transfermarkt, maar we hadden ook een afspraak met de Raad van Bestuur dat we pas konden uitgeven als spelers waren verkocht. Om verschillende redenen hebben we niet verkocht zoals we dat zouden kunnen. Een van die redenen is dat we geen jonge gasten wilden verkopen. We wilden ze houden, omdat we met hun grote ambities hebben."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.