De Bruyne: "Jammer dat Loïs Openda miste, maar nam wel zijn verantwoordelijkheid"

De Bruyne: "Vond het normaal om Loïs penalty te geven om vertrouwen op te bouwen"

7 september om 08:35

Hoewel de Rode Duivels het duel tegen Israël winnend afsloten (3-1), baalde Loïs Openda tijdens de wedstrijd. De spits kreeg de kans om een penalty te verzilveren, maar faalde daarin. Kevin De Bruyne sprak hierover en over de debutanten.

De Bruyne gaf de penalty met een reden aan Openda. "Loïs vroeg me om de penalty te nemen en ik vond het normaal om hem te geven zodat hij vertrouwen kon opbouwen. Het is jammer dat hij hem miste, maar hij nam zijn verantwoordelijkheid, wat al goed is", vertelde De Bruyne volgens l'Avenier.

De middenvelder van Manchester City was te spreken over de debutanten. "Julien (Duranville) was niet bang om zijn talenten te tonen, en dat is al erg positief wat hij vanavond heeft laten zien. En Arne (Engels) heeft ook een heel goede invalbeurt gemaakt", zei De Bruyne.

De Bruyne beseft zich dat de partij tegen Frankrijk een zware dobber kan gaan worden. "Het is goed voor de toekomst. Frankrijk heeft bijna altijd van ons gewonnen, maar we hebben nog een paar dagen om uit te rusten en klaar te zijn om maandag een goede wedstrijd te spelen", aldus De Bruyne.

De Rode Duivels mogen snel weer aan de slag; maandagavond wacht namelijk het duel tegen Frankrijk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.