Tedesco over doelpuntendroogte Openda bij de Rode Duivels

Tedesco over doelpuntendroogte Openda: “Heeft zeker geen mentale zorg nodig”

7 september om 07:17
Laatste update: 7 september om 08:29

Loïs Openda, de spits van de Rode Duivels, wist opnieuw geen doelpunt te maken voor de nationale ploeg. De Rode Duivels wonnen met 3-1 van Israël in de Nations League. Openda had in de 52e minuut een uitgelezen mogelijkheid vanop de stip, maar wist niet te scoren.

Tedesco gaf Openda een knuffel nadat hij gewisseld werd bij de Rode Duivels. De bondscoach geeft aan dat hij iedere speler een knuffel geeft na een wissel. “Het is natuurlijk jammer dat hij een penalty heeft gemist. Hij speelde goed. Hij zette als eerste druk en deed dat met een goede timing en intensiteit. Dat is heel belangrijk voor ons spel. We kregen ook twee strafschoppen na fouten op hem. Hij verdient zo’n doelpunt dubbel en dik”, citeert Het Nieuwsblad Tedesco.

Tot slot werd Tedesco gevraagd of Openda nu extra mentale zorg nodig heeft bij de Rode Duivels. “Nee, zeker niet. Hij scoort elk weekend in Leipzig. We rekenen hem niet alleen af op goals. Dat doen we met Lukaku ook niet. We kijken ook hoe hij de bal houdt, hoe hij druk zet, de diepe runs die hij maakt. Er zijn veel punten waarop je een spits kunt meten. Op veel punten is hij echt goed”, besluit Tedesco.

Openda kwam tot nu toe 20 keer uit voor de Rode Duivels. In deze 20 matchen wist de 24-jarige spits slechts twee doelpunten te maken. De laatste keer dat Openda een doelpunt wist te maken voor de Rode Duivels was in de oefenmatch tegen Egypte op 18 november 2022. Egypte won de wedstrijd met 1-2.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.