Samuel Mbangula:

Mbangula: "Mijn droom is om met de Rode Duivels de Wereldbeker te winnen"

6 september om 07:20
Laatste update: 6 september om 07:29

Samuel Mbangula (20) maakt furore bij Juventus. De talentvolle aanvaller wordt steeds belangrijker voor de Italiaanse club en wist vroeg in het Serie A-seizoen al een doelpunt en enkele assists te leveren. Mbangula droomt dan ook van de Rode Duivels.

Mbangula schat in met wie hij vergelijkbaar is binnen de huidige selectie van de Rode Duivels. "Ik ken de huidige Rode Duivels niet persoonlijk, maar laten we zeggen dat ik me voetbaltechnisch gezien dicht bij vleugelspelers zoals Jérémie Doku en Dodi Lukebakio voel", vertelde Mbangula aan RTBF.

Ambities steekt het talent van Juventus niet onder stoelen of banken. "Verder kijk ik er natuurlijk naar uit om op een dag Kevin De Bruyne te ontmoeten. Mijn droom is om ooit de Wereldbeker te winnen met België! Kun je het je voorstellen? We zouden geschiedenis schrijven en het zou ons, de spelers, zijn die dat voor elkaar krijgen", zei Mbangula.

Mbangula wil met de nieuwe 'gouden generatie' succesvol worden. "De gouden generatie voor ons is daar niet in geslaagd, en dat is voor ons een grote motivatie om hen te eren door te bewijzen dat we een grote voetballand zijn, helemaal in staat om voor de ultieme titel te strijden", aldus Mbangula. 

Mbangula wist dit seizoen al één keer te scoren en drie assists te geven in drie wedstrijden voor Juventus.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.