Samuel Mbangula over Neymar Jr en Cristiano Ronaldo

Mbangula over idool: "Zijn dribbels vormden een inspiratie voor me"

5 september om 19:04

Samuel Mbangula maakte de afgelopen tijd mooie sier bij Juventus en hoopte stiekem al op een selectie voor de Rode Duivels. De winger heeft een groot voorbeeld. "Zijn dribbels vormden een inspiratie voor me."

Onze jonge landgenoot scoorde in zijn debuutmatch en gaf inmiddels ook drie assists. Mbangula raakte geïnspireerd door onder andere Vinicius en Eden Hazard, maar zijn absolute idool is een Brazilaan. "Degene die me écht van voetbal heeft doen houden, is Neymar. Zijn dribbels vormden een inspiratie voor me", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Ook een illustere voorganger van hem bij Juventus kan op zijn bewondering rekenen. "Qua mentaliteit kan je niet om Cristiano Ronaldo heen. Hij speelde nog voor Juve toen ik hier toekwam. Ik was toch trots om te kunnen zeggen dat ik voor dezelfde club speelde als hij."

Mbangula smaakte toen zelfs al het genoegen de Portugese superster te ontmoeten. "Als ik nog maar een tiende van de carrière kan maken die hij heeft gemaakt, zou het al geslaagd zijn. Één keer heb ik hem in Turijn ontmoet. Heel kort, als ballenjongen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.