Debast over Rode Duivels en verschil tussen Anderlecht en Lissabon

Debast over verschil tussen Anderlecht en Lissabon: “Gaat een tikkeltje sneller"

4 september om 13:12

Zeno Debast maakte deze zomer de overstap van RSC Anderlecht naar Sporting Lissabon. De jonge Rode Duivel heeft zich naar eigen zeggen goed aangepast aan zijn nieuwe omgeving. Debast werd dan ook opgeroepen voor de selectie van de Rode Duivels voor de Nations League-wedstrijden.

In aanloop naar de wedstrijden tegen Israël en Frankrijk sprak Debast tijdens een persconferentie over zijn ervaringen in Portugal. “Het gaat goed in Portugal,” vertelt Debast, geciteerd door HLN. “Sporting is een geweldige club en de stad is prachtig. Ik voel me goed." 

Hij benadrukt dat het tempo van het spel in Portugal iets hoger ligt en dat er meer nadruk ligt op techniek en tactische training. "Het gaat een tikkeltje sneller, er wordt iets tactischer getraind en het is technischer”, citeert Het Nieuwsblad.

Momenteel zit Debast nog op de bank, omdat hij zich moet aanpassen aan het nieuwe systeem van de ploeg, dat varieert tussen drie en vier verdedigers. Hij benadrukt echter dat hij een goed contact heeft met de trainer en dat hij elke dag bijleert.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.