Samuel Mbangula van Juventus over Club Brugge en RSC Anderlecht

Mbangula zat bij Club Brugge en Anderlecht, maar koos voor Juventus: "Geen straffe voorstellen om me te houden"

4 september om 12:16

Samuel Mbangula is pas 20 maar breekt dit seizoen helemaal door bij Juventus. Hij speelde bij Club Brugge en RSC Anderlecht in de jeugd, maar koos toch voor het buitenland. Mbangula gaat bij HLN dieper in op zijn keuze. 

Het gaat snel voor Mbangula. Van relatief onbekend talent tot basisspeler bij Juventus. De winger koos bewust voor het buitenland, al had hij ook gewoon langer in België kunnen blijven. Toch zat het gevoel niet helemaal goed voor de Belgische belofteninternational. 

Zijn passage bij Club Brugge verliep niet zoals het moest. "Bij Club was het met name op schoolvlak lastig", begint de winger.  "Ik ging van de basisschool naar het middelbaar, van Frans naar Nederlands. Je snapt wel waarom dat niet zo vlot liep. En ook op voetbalgebied voelde ik niet het vertrouwen dat ik nodig had."

Daarna koos hij voor een overstap naar RSC Anderlecht. "Ik trok daarna dichter bij mijn familie, maar toen klopte Juventus op de deur... Het is ook niet dat er straffe voorstellen van Anderlecht kwamen om me te houden", aldus Mbangula. 

Binnenkort mag Mbangula het beste van zichzelf geven in de Champions League tegen Club Brugge. "Jorne Spileers en Romeo Vermant ken ik nog van vroeger. Het gaat fijn zijn om er terug te komen. Revanchegevoelens heb ik niet, maar ik hoop natuurlijk dat we winnen", besluit de belofteninternational. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.