Na Eriksen speurt Anderlecht verder: vijf spelverdelers

Na njet van Eriksen speurt Anderlecht verder: vijf mogelijke spelverdelers

4 september om 12:00

Christian Eriksen en RSC Anderlecht, er hangt geen droomhuwelijk in de lucht. Helaas voor Jesper Fredberg, die in de laatste uren van de mercato nog ternauwernood op zoek moet naar een spelverdeler. VoetbalPrimeur.be helpt hem een handje met vijf geschikte en haalbare kaarten.

Farid Boulaya (vrij)
Een Algerijnse dertiger terughalen uit de zandbak, het moet een belletje doen rinkelen bij Anderlecht … Naar het voorbeeld van Islam Slimani zou ook deze Boulaya een meerwaarde kunnen betekenen. Het gros van zijn loopbaan spendeerde hij in Frankrijk, waar hij bijna 200 wedstrijden verzamelde, verspreid over de Ligue 1 en 2. In totaal puurde de nummer tien daar 25 goals en 24 assists uit. Boulaya lijkt qua type wat op Sofiane Hanni en valt gratis op te halen. Dat zijn twee argumenten die aantrekkelijk klinken in het Astridpark. 

Abdelkahar Kadri (KV Kortrijk)
We blijven in Algerijnse sferen hangen, al is Kadri natuurlijk een stukje bekender voor de Belgische voetbalfan. In het Guldensporenstadion steekt de technicus er nu al drie jaar met kop en schouders bovenuit. Zijn DNA past ongetwijfeld als gegoten bij de huisstijl van Anderlecht. Of Kadri ook fysiek in staat is om een topclub naar een hoger niveau te tillen, moet hij stilaan eens onderzoeken.

Magnus Mattsson (FC Kopenhagen)
Met zijn 1,74 meter is hij eveneens van het lichtvoetige type. Mattsson beschikt over de Deense nationaliteit, wat altijd een streepje voor betekent bij Fredberg. Na een knalstart in dienst van NEC, met nog voor Nieuwjaar al elf doelpunten en vier assists, dwong hij een wintertransfer naar Kopenhagen af. Bij de grootmacht uit Scandinavië is Mattsson ook een vaste waarde, al kan hij er minder straffe statistieken voorleggen. 

Anton Miranchuk (vrij)
Al zijn gehele carrière komt hij uit voor Lokomotiv Moskou, op een uitleenperiode in Estland na. Als infiltrerende middenvelder is Miranchuk jaarlijks goed voor een tiental treffers. Sinds 1 juli heeft de 29-voudige Russische international trek in een buitenlands avontuur, maar tot op heden kwam er nog niets uit de bus. Werpt Anderlecht hem een reddingsboei toe? Dan haalt het een WK-ganger in huis, ook al mocht Miranchuk in eigen land geen enkele minuut maken.

Dennis Praet (vrij)
Als uitsmijter nog de naam die het vaakst circuleerde, op Eriksen na dan. Op zich lijkt de match zonneklaar: een ex-speler en voormalige Gouden Schoen die nood heeft aan een herstart, waar kan die beter terecht dan bij Anderlecht? Als klap op de vuurpijl gaf Leander Dendoncker al het goede voorbeeld. Toch hangt een terugkeer niet onmiddellijk in de lucht, zeker niet nu ook Royal Antwerp FC een versnelling hoger is geschakeld voor Praet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.