STVV over ontslag hoofdtrainer Lattanzio in Jupiler Pro League

STVV over ontslag Lattanzio: “Maken werk van gerichte versterking”

4 september om 07:02

STVV heeft via sportief directeur André Pinto gereageerd op het ontslag van hoofdtrainer Christian Lattanzio. De Kanaries besloten dat het na de 3 op 18 tijd was voor de Italiaanse hoofdtrainer om te vertrekken. Hiermee werd het eerste trainersontslag in de huidige Jupiler Pro League een feit.

Pinto licht de beslissing van STVV toe via de officiële kanalen van STVV.. “We nemen deze beslissing met pijn in het hart. Want Christian is een intelligente en integere coach met vakkennis. Bovendien erkennen we dat de omstandigheden niet makkelijk waren. Omwille van de Olympische Spelen misten we enkele sleutelspelers. En door externe factoren, die we jammer genoeg zelf niet in de hand hadden, sleepte het papierwerk van enkele inkomende transfers langer aan dan nodig”, aldus Pinto.

Pinto sluit af door namens STVV ook zelf verantwoordelijkheid te nemen. “We begrijpen en delen de bezorgdheid van onze supporters na de 3 op 18. Daarom maken we in de laatste dagen van de transferperiode werk van gerichte versterking. Maar als clubleiding geloven we ook in het potentieel van de huidige spelers. We zien dat de groep week na week groeit. Als we een eenheid blijven vormen, kunnen we na de internationale break klimmen in het klassement”, besluit Pinto.

STVV heeft de opvolger van Lattanzio nog niet gepresenteerd. De club gaf aan dat het de bedoeling is om ervoor te zorgen dat er binnen de huidige interlandbreak een nieuwe hoofdtrainer aan het roer komt te staan. Er werd eerder gesproken over Felice Mazzu als opvolger van Lattanzio bij STVV.