Wilmots na OHL-Standard: “Wat Leko tot nu toe heeft gedaan is uitstekend”

Wilmots na OHL-Standard: “Wat Leko tot nu toe heeft gedaan is uitstekend”

3 september om 18:31

Standard kende een moeilijke avond tegen Oud-Heverlee Leuven. Standard verloor er met 2-0. De confrontatie tussen beide ploegen vormde het gespreksonderwerp aan tafel bij La Tribune. 

Volgens La Tribune was de wedstrijd tegen OHL een goede illustratie van de situatie bij Standard. Er is een zekere defensieve soliditeit, maar het gebrek aan aanvallende dreiging blijft een groot probleem. Daarover zijn de analisten het alvast eens. 

Marc Wilmots is wel tevreden met de vooruitgang die coach Ivan Leko tot nu toe heeft geboekt. "Wat Leko tot nu toe heeft gedaan is uitstekend," verklaart Wilmots, geciteerd door RTBF. Hij gelooft dan ook dat Leko met weinig middelen het beste uit zijn team aan het halen is. 

Tegelijkertijd merkt hij op dat in de huidige speelstijl van Standard aanvallers zoals Benjdida nauwelijks kunnen floreren. De aanvallende statistieken spreken dan ook voor zich. Standard wist tijdens de partij tegen OHL geen enkel schot op doel af te leveren. "Het enige wapen dat ze hebben, is de tegenaanval," besluit Wilmots.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.