Ref. Dep. over bizarre fase bij Leuven – Standard

Ref. Dep. over opmerkelijke fase Leuven – Standard: “Had strafschop kunnen zijn”

3 september om 16:32

Jonathan Lardot, de technisch directeur van het Professional Refereeing Department, heeft zijn blik geworpen op de mogelijke penaltyfase tussen OH Leuven en Standard. De wedstrijd eindigde in een 2-0 zege voor Leuven, maar de thuisploeg had zo maar een extra strafschop kunnen krijgen.

Tijdens de wedstrijd tussen OH Leuven en Standard nam Standard-verdediger Marlon Fossey een enorm risico. De Amerikaan wilde de bal niet te ver weg laten rollen door deze met zijn hand tegen te houden. Het was onduidelijk of de bal nog binnen het strafschopgebied was, of al daadwerkelijk over de lijn.

Lardot reageert als volgt op de fase tussen Leuven en Standard. “Dat had een strafschop kunnen zijn met bewijs. De VAR heeft alle beelden bekeken en uiteindelijk en zeker met de camera die achter het doel staat. Daar hebben we twijfels gehad of de bal binnen of buiten het strafschopgebied was”, deelt Lardot via de officiële kanalen.

Lardot geeft aan dat de VAR de juiste keuze maakte tijdens Leuven – Standard. “Op basis van die beelden hebben we geen duidelijk bewijs gehad om de scheidsrechter naar het scherm te roepen. Een zeer correct proces van de VAR, geen tussenkomst want er was geen bewijs”, besluit Lardot.