Simion Michez ex-RSCA verlaat Beerschot voor Slavia Praag

OFFICIEEL: Michez verlaat Beerschot en trekt richting Slavia Praag

3 september om 12:20

Beerschot neemt afscheid van Simion Michez, zo meldt de club zelf. De 22-jarige rechtsachter was een sterkhouder bij de Mannekes van 't Kiel, maar Slavia Praag kwam met een mooi bod over de brug. 

Na een seizoen bij Beerschot trekt Michez de deur dus alweer achter zich dicht. Hij kwam in de zomer van 2023 over van de RSCA Futures en speelde het afgelopen seizoen een belangrijke rol als sterkhouder in de promotie naar de Jupiler Pro League. Ook dit seizoen toonde hij bij momenten al zijn kunnen. Dat was Slavia Praag niet ontgaan. 

Michez krijgt bij de nummer twee van Tsjechië de kans om zich te tonen in de Europa League. Slavia zal het gaan opnemen tegen Ludogorets, Ajax, Atletic de Bilbao, Eintracht Frankfurt, Fenerbahçe, PAOK, Malmö en... z'n ex-club RSC Anderlecht. In Brussel schopte Michez het nooit tot de A-kern, maar hij kwam er wel 26 keer in actie voor de RSCA Futures in 1B.

Voor Beerschot kwam hij in totaal 37 keer in actie, waarin hij goed was voor 8 doelpunten en 4 assists. Hoveel Slavia precies op tafel legt maakte Beerschot niet bekend, maar eerder werd een bedrag van 2,2 miljoen euro genoemd, dat kan oplopen tot 3 miljoen euro door bonussen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.