Kuyt spreekt zich uit over dramatische seizoensstart

Kuyt beleeft horrorstart bij Beerschot: "Het is een zuur eerste blok"

1 september om 18:44

De seizoensstart van Dirk Kuyt bij Beerschot is nog niet om over naar huis te schrijven. Een jaar na de promotie staat de ploeg stijf onderaan in de Jupiler Pro League en voor de trainer is dat ook een hard gelag.

"We moeten realistisch blijven. Dit is mentaal een tik ja, maar opgeven komt bij mij niet voor", vertelde Kuyt tegenover VoetbalPrimeur na afloop van het 1-2 verlies tegen Dender. "Elke wedstrijd die we hebben gespeeld, buiten de wedstrijd tegen Cercle Brugge om, hebben we kans op een resultaat gehad. Ik blijf elke wedstrijd aanvliegen om te winnen, maar het is een zuur eerste blok." Kuyt pakte dit seizoen slechts één punt uit zes wedstrijden.

Kuyt mikt nog wel op versterkingen en wil vooral een spits toevoegen aan zijn selectie. "Wat kan ik daarover zeggen? Onze technisch directeur werkt dag en nacht om de selectie zo goed mogelijk te prepareren. Ik wil alleen spelers die kwalitatief wat toevoegen. Elk team wil graag een goede spits. Het is de moeilijkste positief om in te vullen." Kuyt heeft nog een contract tot de zomer van 2025.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.