Peter Vandenbempt na wedstrijd Union Saint-Gilloise tegen RSC Anderlecht

Vandenbempt over Anderlecht: “Aan de bal was het tegen Union heel slecht”

2 september om 22:59

Na het 0-0 gelijkspel van RSC Anderlecht tegen Union Saint-Gilloise kwam er wederom kritiek op Brian Riemer. Maar volgens Peter Vandenbempt ligt het probleem niet enkel bij de Anderlecht-trainer.

Vandenbempt geeft in zijn analyse bij Sporza aan dat het probleem afschuiven op Riemer bij Anderlecht te makkelijk is. "Als je kijkt naar het individuele niveau van spelers - en ik zou ze bijna allemaal kunnen opnoemen: Dreyer, Angulo, Rits, Leoni... - dan ligt daar zeker ook een deel van het probleem."

Metname in balbezit wilde het niet lukken bij Anderlecht. "Aan de bal was het gisteren heel slecht, op een paar frisse flitsen na die tot kansen hebben geleid. Qua intensiteit en duelkracht was het echt zwak, toch de basis om tegen Union te spelen."

Tot slot sluit Vandenbrempt af. "Alles herleiden tot de coach is te simpel. De verantwoordelijkheid ligt ook voor een groot deel bij de spelers. Maar als het zo doorgaat, is de afloop toch altijd weer voorspelbaar."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.