Vandenbempt na Union SG – RSC Anderlecht positief over Sadiki

Vandenbempt na Union – Anderlecht: “Dat niemand dat in Sadiki zag is pijnlijk”

2 september om 21:18

Peter Vandenbempt zag Union SG en RSC Anderlecht met 0-0 gelijkspelen. Volgens Vandenbempt had Union eigenlijk de zege verdiend, maar was het doelman Colin Coosemans die opnieuw een belangrijke rol vertolkte voor paars-wit. Verder uit Vandenbempt zich lovend over Noah Sadiki, het voormalige jeugdproduct van Anderlecht.

Vandenbempt gaf aan dat hij bij Union weer het succesvolle voetbal van de voorbije jaren zag in plaats van het geduldige opbouwen dat hoofdtrainer Sebastian Pocognoli wil introduceren. Vandenbempt was met name positief over de 19-jarige Sadiki bij Union.

“Noah Sadiki was heel goed als centrale middenvelder, eigenlijk de echte opvolger van Cameron Puertas als aanjager en roerganger. Dat niemand bij Anderlecht dat in hem heeft gezien, is pijnlijk”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt vond dat Union eigenlijk had moeten winnen van Anderlecht in de Jupiler Pro League. “Union heeft niet gewonnen, omdat het pech had. Er stond ook alweer een goede doelman Colin Coosemans, de beste man van het seizoensbegin bij Anderlecht.”

“0-0 is zuur voor Union na die wedstrijd. 9 op 18 is ook niet geweldig, maar voorts was dit misschien de prestatie die het seizoen van Union kan lanceren, zeker als je vergelijkt met vorige week tegen STVV. Maar goed, het is natuurlijk niet elke week tegen Anderlecht”, besluit Vandenbempt.