Eriksen niet naar Anderlecht: "Alleen informeel contact"

Makelaar Eriksen smijt deur dicht voor Anderlecht: "Veel kleinere competitie"

2 september om 13:56

Wat Silvio Proto ook mag beweren, het ziet er niét naar uit dat Christian Eriksen (deze transferperiode) naar RSC Anderlecht verkast. In een interview heeft de makelaar van de Deense spelmaker die deur dichtgegooid. 

Martin Schoots sluit uit dat Eriksen de komende dagen nog zal vertrekken bij Manchester United. Hoewel hij er nog nauwelijks in het stuk voor komt, ziet zijn zaakwaarnemer toch speelkansen. "Met een nieuwe verdedigende middenvelder in plaats van een box-to-box speler liggen er waarschijnlijk ook meer mogelijkheden in een meer creatief-offensieve rol, zijn meer natuurlijke rol", staat te lezen in Voetbal International. Zijn conclusie is dan ook duidelijk: "hij blijft bij Manchester United".

Daar zullen zowel Ajax als Anderlecht om balen. Beide clubs dachten Eriksen binnen te halen. In het geval van paars-wit is dat eigenlijk altijd ijdele hoop geweest, verduidelijkt Schoots. "Met Anderlecht is alleen informeel contact geweest, maar nooit meer dan dat. Het is moeilijk als je bij in principe één van de drie grootste clubs ter wereld speelt om naar een veel kleinere competitie te gaan, vooral zonder Champions League-voetbal", klinkt het.

Op papier maakte Ajax wat meer kans, aangezien Eriksen er een deel van zijn opleiding genoot en ook doorbrak in het eerste elftal. "Hij spreekt bijvoorbeeld nog steeds perfect Nederlands, maar de vraag of hij Ajax ooit nog eens kan helpen, is nu niet aan de orde", timmert Schoots ook die opening dicht. Tot dusver zat Eriksen drie keer op de bank in dit Premier-League-seizoen. Tegen Liverpool FC (0-3) mocht hij ... vier minuutjes invallen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.