Brian Riemer:

Riemer: "Natuurlijk zag ik ook een duw van Zanka... Maar is dat een penalty?"

2 september om 07:55
Laatste update: 2 september om 08:09

RSC Anderlecht en Union SG sloten het duel zondag af met een doelpuntloos gelijkspel. Desondanks waren er opmerkelijke momenten tijdens de wedstrijd. Riemer sprak over het penaltymoment.

Riemer vond dat de penalty wel erg makkelijk werd gegeven. "Voor mij was het ‘too soft’ voor een topmatch in België", vertelde Riemer volgens Het Laatste Nieuws.

Volgens de trainer is het niet duidelijk welke duw wel en welke duw niet de oorzaak kan zijn van een penalty. "Het is belangrijk om een lijn te krijgen in de genomen beslissingen. Op elke corner wordt er wel geduwd", zei Riemer.

In dit geval trok de coach het geven van een penalty voor een duw in twijfel. "En natuurlijk zag ik ook een duw van Zanka... Maar is dat een penalty?", aldus Riemer.

De penalty werd vervolgens genomen door Kevin Rodriguez van Union, maar de spits zag zijn panenka in de handen van doelman Coosemans belanden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.