Thomas Meunier met Lille naar Champions League

‘Meunier naar Champions League, Zagreb, Rode Ster en Bratislava plaatsen zich’

28 augustus om 23:50

Woensdagavond stonden de laatste play-off wedstrijden voor deelname aan de Champions League op het programma. Thomas Meunier bij Lille wist zich te plaatsen voor de competitiefase van de Champions League.

Qarabag - Dinamo Zagreb

Al om 18:45 uur begon de eerste wedstrijd in de Champions League. In Azerbeidzjan moest Qarabag een 3-0 achterstand zien goed te maken. Hier slaagde het thuisspelende team niet in, want ook dit duel werd gewonnen door Dinamo Zagreb. Zij sloten de wedstrijd met een 0-2 overwinning af door een doelpunt van Marko Pjaca (ex-RSC Anderlecht) en een eigen doelpunt van Qarabag-verdediger Matheus Silva.

Slavia Praag - LOSC Lille

Thomas Meunier begon bij Lille als centrale verdediger in 3-5-2 aan de wedstrijd. Met zijn team moest hij de eerder verkregen 2-0 voorsprong zien vast te houden. Dit lukte, want na 90 gespeelde minuten stond er een 2-1 stand op het scorebord voor Slavia Praag waardoor de uitslag over twee gespeelde wedstrijden 3-2 in het voordeel van de Franse ploeg was. De doelpunten bij Slavia waren afkomstig van Christos Zafeiris en Ivan Schranz terwijl Edon Zhegrova (ex-KRC Genk) tot scoren kwam bij Lille. Dit deed hij op aangeven van Jonathan David (ex-KAA Gent).

Rode Ster Belgrado - Bodo/Glimt

Het eerste duel tussen Rode Ster en Bodo/Glimt eindigde in een 2-1 overwinning van de Noren. De return die werd gespeeld in Belgrado werd met 2-0 gewonnen door Rode Ster. Het thuisspelende team kwam in de 26e minuut op voorsprong door een benutte strafschop van Bruno Duarte. In de tweede helft was het Uros Spajic (ex-RSC Anderlecht), die de score wist uit te breiden en uiteindelijk de eindstand op het scorebord wist neer te zetten.

Slovan Bratislava - Midtjylland

Het laatste duel dat op woensdagavond werd gespeeld, was ook het meest doelpuntrijke duel. Nadat de heenwedstrijd in Denemarken in een 1-1 gelijkspel was geëindigd. Is het Slovan Bratislava gelukt om de competitiefase van de Champions League te bereiken. In eigen huis waren zij met 3-2 te sterk voor Midtjylland. In de 33e minuut kwam Slovan op een 1-0 voorsprong, maar lang kon het niet genieten van deze uitgangspositie. Midtjylland wist de score namelijk om te draaien en stond in de 50ste minuut op een 1-2 voorsprong. Toch slaagde Slovan er uiteindelijk nog weer in om op voorsprong te komen. Door late doelpunten in de 82e en 86e minuut neemt Slovan dit seizoen deel aan de Champions League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.