Verschueren over nieuwe Champions League: "Geen reactie op Super League"

28 augustus om 08:16

De Champions League ziet er dit seizoen helemaal anders uit. In het nieuwe format lijken vooral de grote competities te profiteren, maar UEFA-bestuurslid Michael Verschueren vindt het geen antwoord op de afgeketste Super League.

"Dit is geen reactie op de Super League-plannen, als je dat bedoelt", vertelt Verschueren in Het Nieuwsblad. "Zoals ik het evalueer, is de Super League dood. Nog vóór die Super League waren er binnen UEFA al brainstormprocessen om de Champions League aantrekkelijker te maken. Denk je misschien dat de centen enkel naar de groten gaan? Dit systeem is financieel niet nadelig voor pakweg de Belgen."

Verschueren gelooft dat veel clubs voordeel kunnen hebben bij dit format. "Het is niet zo dat de centen alleen naar de klassieke grootmachten als Bayern München of Barcelona gaan. Uiteraard gaan zij meer verdienen – vermoedelijk schoppen ze het verder én zij zorgen voor de waarde van het toernooi – maar de UEFA verdeelt ook 308 miljoen euro over clubs die níét aan het Europese voetbal deelnemen, maar wel goed werken. Dat kan ook pakweg Dender zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.