Kums over plaatsing Gent voor Conference League

"Het feit dat we in pot 1 zitten, bewijst wel dat Gent er Europees staat”

28 augustus om 23:35
Laatste update: 29 augustus om 00:07

KAA Gent wist zich woensdag te plaatsen voor de competitiefase van de Conference League. Aanvoerder Sven Kums is blij dat de Buffalo's er opnieuw bij zijn. 

Kums beseft dat het bereiken van wederom een hoofdfase van een Europees toernooi een geweldige prestatie is. "Voor Europees voetbal doen we het elk jaar opnieuw. Voor een club als Gent is die zesde opeenvolgende keer fantastisch. Dat mag je niet onderschatten."

"Vaak moeten we drie voorrondes overleven en zo in het begin van het seizoen, wanneer niet alles perfect loopt, is dat toch lastig", aldus de middenvelder bij Sporza. Ook dit seizoen moest Gent weer drie voorrondes zien te overleven. In eerste instantie werd er afgerekend met Vikingur. Daarna werden Silkeborg IF en Partizan Belgrado uitgeschakeld.

Sven Kums zal met Gent terug zijn te vinden in pot 1. "Het feit dat we in pot 1 zitten, bewijst wel dat we er Europees staan. En bovendien konden we de voorbije jaren bijna altijd doorstoten naar de volgende ronde."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.