KAA Gent maakt van Partizan het pijnlijkste broertje van Europa

KAA Gent maakt van Partizan het kleinste broertje van Europa

28 augustus om 22:10

KAA Gent plaatste zich woensdag voor de competitiefase van de Conference League. De Buffalo's schakelden FK Partizan Belgrado uit. Voor de ploeg uit Servië werd het zo wel een heel pijnlijk Europees seizoen.

Vorig seizoen kroonde Rode Ster zich tot landskampioen in Servië met 96 punten. Met 78 punten eindigde Partizan op de tweede plaats. Hierdoor begon Partizan dit seizoen in Europa in de tweede voorronde van de Champions League. Daar verloor het met 6-2 en 0-3 van Dynamo Kyiv.

Nadat de Oekraïners te sterk bleken, zakte Partizan af naar de voorrondes van de Europa League. Daar ging het dan weer mis tegen FC Lugano. Eerst verloor het thuis met 0-1 en uit speelde het na verlengingen 2-2 gelijk. Exit in de Europa League.

Ook in de derde Europese competitie ging het tot slot mis voor Partizan. Tegen Gent verloor het zowel thuis als uit met het kleinste verschil in de Play-Offs van de Conference League, 0-1 en 1-0. Zo is Partizan dit seizoen de enige club die alle Europese voorrondes werd uitgeschakeld.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.