KAA Gent plaatst zich voor de Conference League

KAA Gent klopt Partizan en plaatst zich voor de Conference League

28 augustus om 19:55
Laatste update: 28 augustus om 19:57

KAA Gent heeft zich woensdagavond verzekerd van deelname aan de Conference League. In eigen huis won het met 1-0 van Partizan Belgrado. Het enige doelpunt van de wedtsrijd werd gemaakt door Delorge. Gent had de heenwedstrijd gewonnen met 0-1.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Dat leverde een traag spelbeeld op en weinig kansen. De beste kansen waren echter voor Partizan Belgrado, maar doelman Davy Roef bracht redding waar nodig. Gent kreeg ook enkele kleine kansen, maar scoren lukte niet en zo stond het 0-0 na 45 minuten spelen.

In de tweede helft kregen we meer van hetzelfde spelbeeld. Omri Gandelman kwam in het begin van de tweede helft dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal spatte uiteen op de dwarsligger. Lang leek de wedstrijd dan af te stevenen op een 0-0 gelijkspel. Maar dat was zonder Delorge gerekend. De middenvelder pakte in minuut 88 uit met een mooi afstandschot en bracht zo de Buffalo's 1-0 voor.

In het slot kwam Partizan nog even aandringen, maar dat leverde niets meer op. Gent wist stand te houden en verzekert zich zo van deelname aan de Conference League.