Delorge na Conference League-wedstrijd van Gent tegen Partizan

Gent naar de Conference League: "Er was toch een bepaalde nervositeit"

28 augustus om 22:35

Mathias Delorge was bij KAA Gent de gevierde man. De van Sint Truiden VV overgekomen middenvelder was verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Partizan Belgrado. Mede door dit doelpunt wist Gent zich te plaatsen voor de competitiefase van de Conference League.

Delorge is tot dusver zeer te spreken over zijn periode bij Gent vertelt hij bij Sporza. "Het gaat snel en heel goed, wat fijn is. Vandaag was het hoofddoel de kwalificatie en dat is gelukt."

Delorge is een vaste waarde in het elftal van Wouter Vrancken. Eerder kwam de 20-jarige middenvelder ook al tot scoren in de Jupiler Pro League-wedstrijd tegen KVC Westerlo. "Scoren blijft speciaal, maakt niet uit wanneer en hoe. Er was ruimte en ik dacht waarom eens niet. Hij vloog er goed in. Ik denk dat mijn papa er wel van genoten heeft."

Een gerust gevoel had Delorge niet gedurende de wedstrijd. "Ik had gevoel dat we beter waren, maar het doelpunt bleef achterwege. En dan voel je toch dat die 1-0 te riskant is. Vrezen was het niet, maar er heerste toch een bepaalde nervositeit."

Net het behalen van de competitiefase kan Gent zich gaan opmaken voor de volgende wedstrijd in de Jupiler Pro League. Aankomende zondag wacht Royal Antwerp FC hier als tegenstander.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.