Reactie Vrancken op behalen Conference League met Gent

Vrancken na behalen competiefase: “Dat was het belangrijkste in de eerste maanden"

28 augustus om 21:43

KAA Gent wist in de Planet Group Arena met 1-0 te winnen van Partizan Belgrado. Dit door een doelpunt van Mathias Delorge. Dankzij deze overwinning plaatst Gent zich voor de competitiefase van de Conference League. Het is inmiddels alweer de zesde keer op rij dat Gent uitkomt in de hoofdfase van een Europees toernooi.

Wouter Vrancken trapte de persconferentie positief af na het plaatsen voor de competitiefase van de Conference League. "Ik ben ontzettend tevreden met de kwalificatie, dat was het belangrijkste doel in de eerste maanden."

"In de eerste helft waren we niet top, we waren iets te statisch. We gingen te veel over rechts, de kant van Archie werd te weinig gebruikt. De tweede helft hebben we veel beter gebruik kunnen maken van de linkerkant."

Vrancken beseft dat het vertoonde spel beter kan. Toch is er volgens de trainer maar één ding wat telt. "Het kon allemaal beter, maar er was maar één ding belangrijk. Dat was kwalificeren voor de league phase."

Na het behalen van de Conference League moet Gent zich zien klaar te maken voor de volgende wedstrijd in de Jupiler Pro League. Hier staat aankomende zondag de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC op het programma.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.