Tavolieri: 'Niet Trabzonspor, maar Mainz voor Hong'

UPDATE: 'Hong bijna naar FSV Mainz 05, transfersom van Gent-middenvelder bekend'

29 augustus om 07:30
Laatste update: 29 augustus om 07:30

Hong Hyun-seok gaat KAA Gent dan toch verlaten. De afgelopen week leek de Zuid-Koreaan hard op weg naar Turkije, maar nu zou toch Duitsland zijn bestemming worden. FSV Mainz 05 staat dicht bij een overeenkomst.

Al de hele zomer lang gonst het van de geruchten rond een vertrek van Hong, maar voorlopig werden die nog niet bewaarheid. Zijn meest recente aanbidder luisterde naar de naam van Trabzonspor. Blijkbaar haalde Hong in extremis toch zijn neus op voor die club. Ook Wouter Vrancken geraakte het stilaan beu, zo liet hij verstaan op een persconferentie.

Nu lijkt de toekomst van Hong toch vast te liggen. Volgens Sacha Tavolieri ligt die wel degelijk buiten Gent, meer bepaald in Mainz. De middenvelder zou momenteel in Duitsland zitten om zijn transfer af te ronden. Daarom ontbreekt hij ook in de Gentse selectie voor het belangrijke Europese duel met Partizan Belgrado. Mainz opende vorig weekend haar nieuwe Bundesliga-campagne met een 1-1-gelijkspel tegen Union Berlin.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Hong bijna weg is bij KAA Gent. De Buffalo's kunnen een bedrag bijschrijven van 4 miljoen euro na de transfer van de middenvelder.