'Slechts een kwestie van documenten voordat Romelu Lukaku naar Napoli vliegt'

UPDATE: Groen licht voor Lukaku: 'Mag naar Napels reizen om te tekenen'

27 augustus om 14:20
Laatste update: 27 augustus om 14:20

Een transfer van Romelu Lukaku lijkt aanstaande. Er resten slechts formaliteiten voordat de Rode Duivel bij Napoli tekent, meldt Fabrizio Romano.

Vooralsnog zijn Napoli en Chelsea eruit en zijn er geen problemen voor de transfer van de spits naar Napoli vanuit Chelsea. In principe zal de medische test snel volgen, nadat de betrokken partijen het eens zijn over hoe de gemaakte afspraken zijn opgenomen in de documenten.

Bovendien heeft Lukaku sinds vrijdag bijna elke dag contact gehad met Conte. Wel geeft Conte er de voorkeur aan zich niet uit te spreken tot de transfer echt helemaal rond is. "Lukaku? Daar spreek ik pas over als het officieel is", aldus de oefenmeester.

Lukaku, die afgelopen EK nog voor de Rode Duivels uitkwam, zal, mits alles rond is, voor zo'n 30 miljoen euro naar Napoli vertrekken. Daarnaast zijn er nog bijkomende bonussen gemoeid met de overgang.

UPDATE: Volgens Romano is er sprake van groen licht voor Lukaku. De Rode Duivel mag naar Napels afreizen, om er zijn medische testen af te leggen en zijn contract te ondertekenen. 

Chelsea ontvangt 30 miljoen euro, plus een bonus. Lukaku zal er een contract tekenen tot 2027.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.