Romelu Lukaku is de uitzondering op de regel voor Napoli

'Napoli trekt beurs niet voor oude spelers, maar maakt uitzondering voor Lukaku'

24 augustus om 18:49
Laatste update: 24 augustus om 18:57

De overgang van Romelu Lukaku van Chelsea naar SSC Napoli staat op het punt van rondkomen, maar bij de Italiaanse club moesten daarvoor wel de principes opzij. De Napolitanen hebben namelijk de gewoonte geen grote bedragen neer te tellen voor spelers boven de 30 jaar.

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis wil eigenlijk alleen flink de beurs trekken voor spelers die in waarde kunnen stijgen, zo weet Football Italia. Voor Big Rom wordt een uitzondering gemaakt omdat trainer Antonio Conte erop staat te worden herenigd met de spits van de Rode Duivels.

In de top tien duurste aankopen van de Italiaans kampioen van het seizoen 2022-23 is de oudste speler nu 28 jaar. De Griek Konstantinos Manolas had die leeftijd toen hij in zomer van 2019 voor 36 miljoen overkwam van AS Roma. 

Voor Lukaku gaat Napoli nu een vast bedrag van 30 miljoen euro overmaken aan Chelsea, dat bedrag zou met bonussen kunnen oplopen naar liefst 45 miljoen euro.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.