Wat als Genk Arokodare ziet vertrekken: zes opvolgers

Wat als Genk Arokodare ziet vertrekken: zes mogelijke opvolgers, met bekende namen

25 augustus om 18:23
Laatste update: 25 augustus om 18:23

KRC Genk dreigt in de slotdagen van de zomermercato nog haar nummer negen te verliezen. Tolu Arokodare, plots zowaar een scorende spits, mag zich verwachten aan een verbeterde aanbieding van Trabzonspor. Als de Turken hun slag thuis halen, moet Genk best de markt op, ondanks de aanwezigheid van Hyeon-gyu Oh en Andi Zeqiri. VoetbalPrimeur.be schotelt zes mogelijke opvolgers voor Arokodare voor.

Andrej Ilic (Lille OSC)
Na een veelbelovende start in lager aangeschreven competities zit de loopbaan van de Serviër eventjes op een zijspoor. Bij Rigas FS (Letland) en Valerenga (Noorwegen) maakte Ilic achtereenvolgens zestien, veertien en negen competitiegoals. In januari 2024 raakte Lille overtuigd, maar dat is voorlopig nog een stap te hoog gebleken. Op z’n 24e kan de spits van 1,89 meter zich niet veroorloven om een heel seizoen te banken. 

Paul Onuachu (Southampton FC)
Ongetwijfeld de droom van menig Genk-fan. In zijn eerste periode in Limburg zette Onuachu liefst 85 keer de netten bol. The sky leek the limit, maar bij Southampton is de boomlange Nigeriaan toch op die limiet gebotst. Een uitleenbeurt aan Trabzonspor zette hem weer op de kaart, maar een verdere samenwerking is lastig door zijn kostenplaatje. Kan Genk wél zo’n financiële inspanning leveren?

Divock Origi (AC Milan)
Mogen we hem dan tot natte droom omdopen? Als supersub bij Liverpool FC groeide hij uit tot een cultheld, maar de vele jaren op de bank hebben zijn gestel geen deugd gedaan. Aan de Europese top lijkt Origi geen basismateriaal meer. Dat neemt uiteraard niet weg dat hij in de JPL een attractie zou kunnen worden. Gezien zijn jeugdjaren heeft Genk een streepje voor. Misschien onrealistisch, maar wie niet waagt, blijft maagd.

Orri Óskarsson (FC Kopenhagen)
In jong talent investeren, helpen ontwikkelen en vervolgens aan de hoofdprijs verkopen: dat is het vertrouwde businessmodel in de Cegeka Arena. De negentienjarige Óskarsson past perfect in dat kraam. De IJslander is stormachtig aan het doorbreken in Kopenhagen. Sinds april zit hij aan dertien doelpunten, waarvan vier in de huidige jaargang. Als Genk een kans wil maken, zal het razendsnel moeten toeslaan. Zijn marktwaarde van vijf miljoen euro staat namelijk op ontploffen.

Junior Fashion Sakala (Al Fayha)
Een oude bekende van bij KV Oostende die zich inmiddels wereldburger mag noemen. Van ‘t zeetje ging het eerst richting Glasgow Rangers, met 24 treffers in twee jaar als visitekaartje. Dat kregen ze ook in Saoedi-Arabië onder ogen. Bij Al Fayha eindigde Sakala in de top-drie van de topschuttersstand van de Saudi Pro League, na ene Cristiano Ronaldo en Aleksandar Mitrovic. Als de Zimbabwaan voldoende oliedollars geteld heeft, kan Genk haar oor eens te luister leggen.

Lucas Stassin (KVC Westerlo)
Soms loopt de oplossing gewoon onder je eigen neus rond. Enkele tientallen kilometers richting Stille Kempen timmert Stassin aan de weg na zijn vertrek bij RSC Anderlecht. In Westerlo toont hij zich tot dusver vooral een ongenadige killer. Zo schoot hij op de openingsspeeldag meteen twee keer raak. Als negentienjarige is hij nog wat groen achter de oren om vast ankerpunt te zijn bij een topclub, maar met steun van Oh en/of Zeqiri kan Stassin zich verder ontpoppen tot doelpuntenmachine.