Riemer gunt Anderlecht-kern geen vrij weekend

Anderlecht-kern krijgt geen vrij weekend: "Het moet véél beter, ook defensief"

23 augustus om 16:55

RSC Anderlecht komt in het aankomende weekend niet in actie in de Jupiler Pro League. De wedstrijd tegen KRC Genk is uitgesteld, op deze manier kan Anderlecht zich optimaal mogelijk voorbereiden op de return met FC Dinamo Minsk in de Europa League.

Anderlecht speelt in het komende weekend geen wedstrijd, toch kiest Brian Riemer er niet voor om zijn spelers een extra vrije dag te geven. “Zaterdag is iedereen vrij, maar zondag wordt er opnieuw getraind. Zo behouden we ons normale regime van vier trainingsdagen in aanloop naar de wedstrijd van donderdag", aldus de trainer tegenover Het Laatste Nieuws. Bovendien beaamt de trainer dat elke training de kans geeft opdat spelers elkaar beter leren kennen en aan automatismen werken.

Ondanks de 0-1-overwinning tegen Dinamo Minsk blijft Riemer kritisch over zijn ploeg. “We boeken een goed resultaat tegen Minsk, maar het moet véél beter. Aan de bal en ook defensief, we gaven te veel kansen weg”. Hier voegt de trainer aan toe: "Het is dus niet het moment om spelers vrij te geven, het is het moment om extra hard te werken op training.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.