De ontbrekende puzzelstukjes: Union

De ontbrekende puzzelstukjes: het eeuwige herbeginnen blijft maar duren bij Union

23 augustus om 08:15

Binnen een tweetal weken sluiten de transferpoorten onherroepelijk voor de Jupiler Pro League. Is er nog tijd om gaten dicht te timmeren? Jazeker. Begint de tijd niet stilaan te dringen? Ook wel waar! Daarom reikt VoetbalPrimeur.be elke Belgische topclub alvast een handige stand van zaken aan, in alfabetische volgorde. In deze aflevering aan de beurt: Union Saint-Gilloise.

Waar knelt het schoentje?
Wie de kern van de vicekampioen eens grondig onder de loep neemt, merkt eigenlijk weinig hiaten. Voor elke positie zijn er (minstens) twee volwaardige pionnen aanwezig, al is het schaakbord wel erg afgestemd op de kenmerkende 3-5-2. Enkel in doel zijn de laatste maanden flinke twijfels gerezen. Zowel in de Play-Offs als tijdens deze seizoensstart ging Anthony Moris al meermaals de mist in. Moet Union van haar hart een steen maken? Zijn dossier schijnt momenteel de zwaarste kopzorg te zijn.

Schijn bedriegt echter. In werkelijkheid ligt er nog een stevige lading werk op de plank in de laatste veertien dagen van de zomermercato. De driemansachterhoede staat behoorlijk wankel. De blessurelast bij Christian Burgess en Ross Sykes is uiteraard een geldig excuus, maar die eerste vertoonde afgelopen jaargang (los van zijn leiderscapaciteiten) toch ook al tekenen van verval. Een jeugdige impuls kan wonderen doen. Op linksmidden zou Loïc Lapoussin een sterkhouder moeten zijn. Alleen is die door Sébastien Pocognoli naar de B-kern verwezen. Een oplossing dringt zich op.

En dan is er nog Cameron Puertas. Liefst van al zou de Profvoetballer van het Jaar nu al een dikke maand bij zijn nieuwe club rondgelopen hebben, maar de transfermarkt laat zich niet dicteren. Zuur voor hem, wat zich ook weerspiegelt in zijn prestaties. Bij Union klinkt het nog steeds dat Puertas ‘zeker vertrekt’. Welke bestemming er uit de bus zal komen, is evenwel koffiedik kijken. Hoe dan ook zal de scouting al enkele concrete pistes bewandelen om snel te reageren.

Lopende geruchten:
Ousseynou Niang (Riga)

Wie mag/moet zijn koffers nog pakken?
Lapoussin en Puertas zijn al genoemd. Die eerste heeft vooral nood aan een goed gesprek, die tweede aan frisse lucht. Zij zijn niet de enigen die in de kijker lopen. Koki Machida staat er nog altijd goed op in de Bundesliga en de Premier League, terwijl Noah Sadiki het ene Union kan inruilen voor de naamgenoot uit Berlijn. Als je daar ook Moris nog bijrekent, staat er toch weer een halve basisploeg op verkassen. En zo draait de cyclus van het eeuwige herbeginnen voort in het Dudenpark. 

Lopende geruchten:
Loïc Lapoussin (?), Koki Machida (Eintracht Frankfurt), Cameron Puertas (Premier League?), Noah Sadiki (Union Berlin)