De ontbrekende puzzelstukjes: Standard

De ontbrekende puzzelstukjes: Standard was al creatief, maar vooraan nog iets nodig

21 augustus om 11:23
Laatste update: 21 augustus om 11:23

Binnen een tweetal weken sluiten de transferpoorten onherroepelijk voor de Jupiler Pro League. Is er nog tijd om gaten dicht te timmeren? Jazeker. Begint de tijd niet stilaan te dringen? Ook wel waar! Daarom reikt VoetbalPrimeur.be elke Belgische topclub alvast een handige stand van zaken aan, in alfabetische volgorde. In deze aflevering aan de beurt: Standard Luik.

Waar knelt het schoentje?
Ondanks de breed uitgesmeerde doembeelden en de verkoopplannen van eigenaarsgroep 777 Partners heeft Standard al enkele slimme zaakjes gedaan op de transfermarkt. Jongens als Sotiris Alexandropoulos, David Bates, Marko Bulat, Ilay Camara en Bosko Sutalo lijken uit het goede hout gesneden om De Rouches (op z’n minst) een zorgeloos seizoen te bezorgen. Wat wel opvalt: de meeste namen uit dat lijstje zijn verdedigende profielen. Ook vooraan werd al wat vers bloed geïnjecteerd, maar of Viktor Djukanovic en Grejohn Kyei ook echt het verschil zullen maken, moet toch nog blijken.

Het is dan ook vooral in die linie dat de scouting nog verder speurt. Achteraan zijn alle posities dubbel bezet en ook de werkkracht op het middenveld oogt meer dan voldoende. Wat Standard best nog kan gebruiken, is een vleugje magie enerzijds en doelgerichtheid anderzijds. Iemand die het spel kan verdelen, is welgekomen, zeker na het vertrek van Hayao Kawabe. Voeg daar nog een dribbelvaardige winger en een concurrent voor Kyei als nummer negen aan toe en dan mag Standard zelfs (voor het eerst sinds lang) naar boven turen.

Lopende geruchten:
Mohamed Badamosi (FK Cukaricki), Jhon Espinoza (clubloos), Sory Kaba (Las Palmas)

Wie mag/moet zijn koffers nog pakken?
Geld ophalen, dat was de hoofdbetrachting van 777 Partners bij het ingaan van deze zomermercato. Meteen kreeg Arnaud Bodart een rode cirkel om zijn naam heen. Hij moest de kassa spijzen met de nodige miljoentjes, maar tot op heden is dat er niet van gekomen. Concrete aanbiedingen liepen niet binnen, ook niet van (zogezegd?) geïnteresseerde partijen als AS Roma en Union Saint-Gilloise. Standard blijft met Bodart leuren, want over vervanger Matthieu Epolo is men erg tevreden.

Nog zo’n pion die in de verkoopstrategie past: Lucas Noubi. Nog altijd maar negentien en het etiket van toptalent, maar hij heeft slechts één jaar contract over en gesprekken rond een verlenging liepen vast. Standard kiest daarom eieren voor haar geld. Of net omgekeerd. De Luikenaar haalde nog geen enkele keer de wedstrijdselectie van Ivan Leko. Datzelfde geldt voor aanvallers Stipe Perica en Abdoul Tapsoba, al zijn zij gewoonweg overbodig. Elke euro die Standard voor hen nog kan vangen, is mooi meegenomen.

Lopende geruchten:
Arnaud Bodart (AS Roma, Union), Stipe Perica (NAC Breda)