De ontbrekende puzzelstukjes: Gent

De ontbrekende puzzelstukjes: Gent is overal dubbel bezet, maar klasse blijft welkom

19 augustus om 09:35
Laatste update: 19 augustus om 09:35

Binnen een drietal weken sluiten de transferpoorten onherroepelijk voor de Jupiler Pro League. Is er nog tijd om gaten dicht te timmeren? Jazeker. Begint de tijd niet stilaan te dringen? Ook wel waar! Daarom reikt VoetbalPrimeur.be elke Belgische topclub alvast een handige stand van zaken aan, in alfabetische volgorde. In deze aflevering aan de beurt: KAA Gent.

Waar knelt het schoentje?
Eigenlijk zit het Gentse schoentje best ruim. Zeg dus maar gerust ‘schoen’. In de 4-3-3 waar Wouter Vrancken bij zweert, is elke positie minstens dubbel bezet, soms zelfs drievoudig. Daar waar er kwaliteit vertrokken is, zijnde vooral centraal op het middenveld (Julien De Sart) en in de spits (Laurent Depoitre en Tarik Tissoudali), zorgde Arnar Vidarsson telkens voor twee vervangers. Deze week nog stapte de veelbelovende Atsuki Ito over vanuit Japan. In de breedte heeft de nieuwe trainer daarom geen reden tot klagen, zelfs niet mocht er een Europese herfst aankomen.

Toch viel de competitiestart tegen en zijn de fans al aan het morren geslagen. Kwantiteit is één zaak, maar het is met kwaliteit dat je wedstrijden beslecht. Die ontbreekt op bepaalde plekken misschien nog te zeer. Onder de lat blijft er twijfel heersen rond het duo Davy Roef - Daniel Schmidt. De aanvalslinie oogt dan weer zeer jong, vol gasten met veel potentieel (Momodou Sonko, Franck Surdez, Matias Fernandez-Pardo, Andri Gudjohnsen, Max Dean), maar ook gasten die nog niet volgroeid zijn. Een meer ervaren sleutelpion in de voorhoede zou een ferme toevoeging zijn. En dan valt het nog af te wachten wat er aan uitgaande zijde gebeurt … 

Lopende geruchten:
Ayanda Sishuba (RC Lens)

Wie mag/moet zijn koffers nog pakken?
Er loopt nog wel wat volk in de kijker in Gent. Met name Archie Brown, Jordan Torunarigha en Hong Hyun-seok worden haast wekelijks in verband gebracht met een vertrek. Ook Fernandez-Pardo is gegeerd wild en lijdt naar verluidt aan ‘transferitis’. De ambities van De Buffalo’s zullen pas opgemaakt kunnen worden na het sluitingsuur van de transfermarkt. Als (iemand uit) dat viertal vertrekt, is vervanging hoe dan ook aangewezen. Het gaat namelijk om steunpilaren. Sam Baro liet vorige winter al merken dat de financiële gezondheid van de club voorrang krijgt op sportieve uitspattingen. Een leefbaar evenwicht vinden is de boodschap. 

Lopende geruchten:
Matias Fernandez-Pardo (AS Roma, AC Milan, Lazio Roma, Southampton FC), Jordan Torunarigha (Bologna, TSG Hoffenheim, Torino, West Ham United)