OFFICIEEL: KAA Gent shopt in Japan en trekt Ito van Urawa Red Diamonds aan

14 augustus om 13:01
Laatste update: 14 augustus om 13:06

Na het vertrek van Julien De Sart heeft KAA Gent nog een extra middenvelder gevonden. De club heeft die bij Urawa Red Diamonds gevonden. Zo hebben de Bufflao's Atsuki Ito aangetrokken.

Dat kondigt KAA Gent zelf aan via de officiële kanalen. De 26-jarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij de club en begint aan zijn eerste avontuur in Europa.

Voordien speelde Ito enkel in Japan, waar hij ook al drie keer voor uitkwam bij de nationale ploeg. Hij was 173 keer actief voor Urawa Red Diamonds en was daarin goed voor negentien doelpunten en vijftien assists. Bij Gent moet hij het vertrek van onder meer Julien De Sart opvangen. Hij is nog niet speelgerechtigd voor de Europese partij tegen Silkeborg, maar kan mogelijk wel in actie komen tegen KVC Westerlo komend weekend.

KAA Gent heeft daarmee een vierde Japanner in de kern rondlopen. Ook Watanabe, Yokota en Schmidt staan momenteel op de loonlijst van de Buffalo's.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.