Faes helpt Leicester aan punt tegen Spurs

Faes houdt met ploeg Spurs in bedwang bij terugkeer Premier League

19 augustus om 23:17

In de Premier League had Tottenham Hotspur maandagavond de handen vol aan het Leicester City. Het lukte de Spurs niet om voorbij Wout Faes en co te komen: 1-1.

Afgelopen weekend wonnen Manchester United, Liverpool, Arsenal en Manchester City hun eerste Premier League-zege van het nieuwe seizoen. Maandagavond kwam Spurs in actie tegen Leicester. Na een jaar afwezigheid keerde Premier League-voetbal weer terug in het King Power Stadium. Bij Leicester speelde Faes de volledige partij. Vlak voor het einde kreeg onze landgenoot nog een gele kaart.

Spurs dicteerde in Leicester en kwam na een halfuur verdiend op voorsprong. Leicester liet het er niet bij zitten en wilde zich laten zien op het hoogste niveau. Wie anders dan Jamie Vardy tekende op het uur voor de gelijkmaker. De 37-jarige spits zorgde met een kopbal voor de 1-1 en zette het stadion in vuur en vlam. 

In de slotfase nog een vervelend moment. Na een harde botsing bleef Spurs-middenvelder Rodrigo Bentancur met een hoofdblessure op het gras liggen. Een lange behandeling volgde, waarna Bentancur het veld moest verlaten. Negen minuten extra tijd volgden en daarin werd niet meer gescoord. Even daarvoor herinnerde een getergde Vardy de spelers van Tottenham er nog even aan hoeveel Premier League-titels hij heeft, en hoeveel zij er hebben.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.