Vandenbempt over Anderlecht in de Jupiler Pro League

Vandenbempt: “Anderlecht heeft nood aan dominante middenvelders”

19 augustus om 14:18
Laatste update: 19 augustus om 14:32

RSC Anderlecht gaat na vier speelronden aan kop in de Jupiler Pro League. Paars-wit heeft tot nu toe 10 op 12 behaald in de competitie. Desondanks ziet Peter Vandenbempt dat er werk aan de winkel is voor de selectie van hoofdtrainer Brian Riemer.

Vandenbempt vindt dat Anderlecht zich zorgen mag maken na de 1-3 zege tegen KV Mechelen. Volgens de analist had Anderlecht moeite om balbezit te houden en vooral ook om kansen te creëren.

Vandenbempt geeft aan dat het tijd is dat de sleutelfiguren van Anderlecht opgaan staan. “Het blijft wachten op het niveau dat Yari Verschaeren haalde voor zijn blessure vorig seizoen. Leoni is verbaal en molenwiekend erg aanwezig, maar acteerde aan de bal slap”, deelt Vandenbempt via Sporza.

“Structureel staat het goed, maar aanvallend moet het zo veel beter worden dan af en toe een flits. Met Dolberg heeft Anderlecht een spits die 25 doelpunten maakt als je hem goed bedient. Maar goed, daar zit net het probleem”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door aan te geven wat Anderlecht volgens hem nodig heeft. “Dus lijkt het me dat Anderlecht nood heeft om dominante, bepalende middenvelders te halen voor de transfermarkt sluit. In afwachting daarvan zullen ze zeggen: 10 op 12, dat is mooi meegenomen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.