Coosemans over transfer en nieuwe doelman bij Anderlecht

Coosemans over transfer Anderlecht: “Ik denk er niet te veel over na”

19 augustus om 11:57

Colin Coosemans was opnieuw een van de uitblinkers voor RSC Anderlecht in de wedstrijd tegen KV Mechelen. Anderlecht zoekt al een tijdje naar een doelman, maar heeft die mogelijk al in haar rangen lopen. De 32-jarige doelman bleef na afloop bescheiden. 

“Ik ben vooral tevreden met de drie punten en dat ik het team kon helpen,” reageerde hij nuchter, geciteerd door Het Nieuwsblad. Ondanks de speculaties over de komst van een nieuwe doelman, laat Coosemans zich daar niet door afleiden. “Ik denk er niet te veel over na. Het is niet aan mij om te beslissen, maar ik ben wel ambitieus.”

Een van zijn belangrijkste momenten was vlak voor rust, toen hij Lauberbach van een doelpunt hield in een één-tegen-één situatie. “Die redding deed behoorlijk pijn. Ik gooide alles in de strijd,” grijnsde Coosemans. Hij gaf toe altijd blij te zijn om terug te keren naar zijn oude club, maar zijn focus lag volledig tussen zijn palen.

Coosemans voelt zich op zijn plek bij Anderlecht, ondanks dat hij zich bewust is van het feit dat het niveau van het team nog omhoog moet. “We waren vooral efficiënt,” zei hij. “Iedereen weet dat ons niveau nog moet verbeteren. Met tien op twaalf hebben we onze start niet gemist. Voetballend kan het beter. Dat weten we allemaal, maar het komt wel goed.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.